2010. november 22., hétfő

Őszi vizes

Kissé elhúzódik ez a novemberi poszt. Mentségemre legyen mondva, hogy ebben a hónapban legalább fotózni eljutottam. Tőlem szokatlan módon ráadásul időnként természetbe is.


Ha már egyszer ott vagyok, akkor általában nem nagyon vágom, miért nem jövök sűrűbben, de a nekiindulás valahogy csak mindig nehezemre esik.


Azon túl, hogy inkább urbánus közegben mozgolódom, másik fő ok a kapcsolódó a macera.
Amíg ugyanis egy városi portyára egy váz, egy obi és akár strandpapuccsal felszerelkezve bármikor képes vagyok elindulni, addig természetfotózáshoz – nekem legalábbis – rákészülés, térkép, játszósruha, gumicsizma/bakancs miegymás és nem utolsósorban kétbőröndnyi felszerelés szükségeltetik.


Akkor ugyanis már viszem a teljes objektívparkot, közgyűrűket, vakut, babzsákot, ND-szűrőt, derítőt, állványt meg mindenféle keceréket, mert ki tudja mikor épp melyikre lesz szükség. Ráadásul a sok cucc rendszerint egy slukkra nem is fér be a táskámba (serpám meg momentán nincs), ezért csak mindig otthon kell hagynom valamit.


Szóval ritkán jutok el természetfotózni, pedig a legfőbb előnye éppen az, hogy akkor sincs bosszankodás, ha történetesen nem jön össze egy kép sem. A tudat ugyanis, hogy legalább friss levegőn bóklásztam, többnyire elégséges kompenzációt nyújt.


Nem mondom, volt már ilyen, idén ősszel azért szerencsére kevesebb, úgyhogy a felhozatalból két poszt képanyaga is kitelik. Elsőként mellékelten ezek, melyek legkisebb közös többszöröse ezúttal a víz, mert vagy arról vagy azon, már úgy értem azaz tükröződve készült. Indzsoj!


5 megjegyzés:

 1. Rendkívül jól estek ezek a képek most, nagyon szerettem a tónusokat, színvilágukat, meg úgy zusammen, s 1-2 igazi jorubás világ, de most nem is emelnék ki.
  No, egy fegyverhordozó nekem is jól jönne amúgy...aki leveszi a vállamról a terheket, szó szerint. :)

  VálaszTörlés
 2. Klasszak így együtt, jól erősítik egymást!
  Nekem az 5. különösen kiemelkedik a sorból.

  VálaszTörlés
 3. Itt élesítettem a nyelvem, hogy majd jól "beszólok", hogy na mi van, vége a novembernek és semmi post, de most ez elmarad :D
  Szépek a képek, gondolom egyik-másik megy is fel a stock oldalakra is.
  Nekem az ilyenek nem mennek. Vagy én nem találom meg a természetet vagy ő nem engem (mikor van nálam gép)

  VálaszTörlés
 4. Köszik!

  Tamás: teljesen jogosan kaptam volna a fejemre. Ezért is hajráztam gyorsan a hónap végén - huhh, meleg volt! :)

  VálaszTörlés