2011. szeptember 29., csütörtök

Canon rejtély


Nemrég egy fura mail fogadott a postaládámban, amiben az állt, hogyaszongya ezúton meghívnak a Canon ebéddel egybekötött sajtótájékoztatójára. Biztos voltam benne, hogy rossz helyre küldték, ezért felhívtam őket, hogy ez mégis hogy, meg egyáltalán nem is vágom.


A hölgy sejtelmesen csak annyit mondott, hogy izgalmas bejelentés lesz, meg hát hűha, de többet nem mondhat róla (egyébként meg éreztem a hangján, furcsálja, hogy ennyire nem vagyok képben az ilyen tájékoztatókról) Mikor megkérdeztem, hogy kerülök én ebbe egyáltalán képbe, arra némi hezitálás után annyit mondott, hogy a blogom(?) alapján - úgyhogy a jövőben így tessenek itt olvasgatni. :)


Őszintén szólva részemről ennyiben is maradtam volna, de mivel aznap véletlenül Bp-en volt dolgom, a tervezett sajtótájékoztató időpontjában meg épp nem akadt teendő, gondoltam már csak kíváncsiságból is megnézem.

Jobb ötlet híján, arra tippeltem, hogy ez majd amolyan rendhagyó dolog lesz, ahová ezúttal a fotós bloggereket hívják meg. Mondjuk ha őket, akkor se egészen értettem, hogy engem éppenséggel miért, mert az én oldalam finoman szólva sem tartozik az ismertebbek közé, technikai dolgokkal meg aztán egyáltalán nem foglalkozom.


Miközben ezen morfondíroztam, már felfelé haladtam a bevásárlóközpont mozgólépcsőjén, ahová meghirdették a dzsemborit. Gondoltam, ha máskor nem, majd a regisztrációnál kiderül, hogy bocsi…khmm...sajna nincs a listán. De nem! Ott virítottam én is. Ennek megfelelően kedvesen fogadtak, majd a kezembe nyomtak egy sajtóanyagot tartalmazó mini pendriveot és betessékeltek.

Én egy kicsit bizonytalankodva helyet foglaltam és vártam, hogy mi lesz ebből. Gondoltam találkozok majd néhány ismerős fotóssal, de a bloggeres elméletem gyorsan szertefoszlani látszott, mert sorban jöttek az ismert vagy kevésbé ismert újságírók, szakírók, akik láthatóan régről ismerték egymást, csak én pislogtam ki kukán a kólám szívószála mögül és még mindig gőzöm nem volt, mit keresek én itt.


Reméltem, hogy később okosabb leszek. Hát nem lettem. Némi várakozás után ugyanis betoltak a háttérbe egy egy 2 x 3 méteres papírmasé 600D-t, ami mögül előpattant a Csillag Születikből megismert April Project nevű tánccsoport és lenyomták a madaras számukat (meg valami mást is, aminek állítólag volt köze a fényképezéshez, de ahonnan én ültem, onnan ez speciel nem nagyon derült ki)

A nyomaték kedvéért, biztos, ami biztos alapon kiraktak egy nyomtatót is, meg két táncos kezébe kompaktot adtak, amivel ugrálás úgy csináltak mintha... (azért ezt a néhol szürreális performanszot elnézve volna egy-két kérdésem a Canon marketing osztályához).

Végül nagy kapkodva bejelentettek két új kompaktot aztán elköszöntek.
Én meg szép lassan hazaindultam és azóta se értem, hogyan kerültem én ide.
Mindenesetre bizalom azóta is töretlen irántam, mert azóta is küldik utánam a sajtóanyagokat, hogy majd akkor abból tudok dolgozni...vagy nemtom.


Az ebéd egyébként jó volt, úgyhogy ezúton is köszi, bár gondolom, úgyis gyorsan kiesek majd a pikszisből, ha megtudják, hogy többek között azért voltam Bp-en, hogy Sigma objektívet vegyek. Úgyhogy pssszt! ;)

2011. szeptember 20., kedd

Goldenboldog-díj

Gondoltam idén is bepróbálkozom ezzel a Goldenblog dologgal, ami alapvetően tök jó kezdeményezés. 
A lényege, hogy a blogoddal nevezel a kategóriádba, aztán neveznek a többiek is, aztán meg szavaznak. 
Ha téged szavaznak, akkor hepi vagy mert kapsz iPod-ot, annak meg még jobban, hogy többen olvassák, amit írogatsz, mert hát szép dolog az autofelláció, de a többségnek azért mégiscsak ez a célja, gondolom. További előny, hogy nem csak akkor lesz több látogatód, ha legelöl végzel, hanem akkor is, ha csak nagyjából elöl.


Ezt már csak onnan is gondolom, hogy tavaly ugyan csak az ötvenbe jutottam, de az akkori látogatottság azóta is pofás helyen áll statisztikáim között.

Idén ez nem nagyon mondható el, a Goldenblog miatti látogatottság-növekmény ugyanis jelenleg a statisztikai hibahatár környékén mozog. Kiváltképp a közönségszavazáson szerepeltem erősen, ahol a 118 főt számláló mezőnyből (2 begyűjtött szavazattal) holtversenyben az előkelő 108. helyet szereztem meg! (ehh, pedig csak rongyos 468 szavazat hiányzott és simán második vagyok! :)
Mindazonáltal könnyelmű dolog így figyelmen kívül hagyni a blogomat, mert pont a következő posztból fog kiderülni, hogy ez nagyon is komoly tényező a mai magyar média piacon! Háhhá!

Hogy a zsűri szavazáson hányadik helyre futottam be, azt nemtom, a lényeg hogy az első tízbe nem igazán. Olyan nagyon azért nem bánkódom, mert ha tavaly voltak is kérdéseim, el kell ismernem az idei első tíz megérdemelten első tíz. Úgyhogy innen is gratula, jó fényeket és iPod-ot nekik!