2011. február 25., péntek

Rozsda- és téltemető

Kétség sem fér hozzá, hogy fotózás szempontjából nekem toronymagasan február a legimproduktívabb hónap. A tapasztalatok szerint ezt most nem úgy kell érteni, hogy akkor kevesebb kép készül, hanem, hogy konkrétan egyáltalán nem készül.


Addigra – ha eredetben volt is egyáltalán ilyen – számomra a tél minden romantikája és fotózásra késztető bája eltűnik. Februárra ugyanis már mérhetetlenül belefáradok a permanens hidegbe, a kopasz fákba, a korai sötétedésbe, a borús égboltba, és úúútálom, hogy még pár perces kinttartozkódás kedvéért is két köbméter ruhát  kell magamra aggatnom. 


Összességében azt is elmondhatom, hogy minden pszeudo-absztinenciám dacára ezen időszakban nagyon megértően viseltetetek távoli finn rokonaink fenti okok miatti depresszív alkoholizmusa iránt.


Ilyen körülmények között a motivációmmal együtt a fotós-felszerelésem is kényszerű téli álmot alszik és türelemmel várja (mi mást tehetne), hogy az első kökörcsin virágzással végre megint (makró)obit csavarjanak az orrára.


Addig (mármint kökörcsin virágzásig) magamtól legalábbis mást nem nagyon tervezek.
Bár ami azt illeti, a búsófesztivál kapcsán azért egy pillanatra meginogtam. Alapvetően mégiscsak télűző dzsemboriról van szó, és a többség dönt alapon talán a jelenlétem is hozzásegíthet a tavasz előrehozatalában.
Hátha.


Szóval mivel mostanában fotó nem nagyon készült, ezért jobb híján jöjjön ugye a konzerv.
Ez jelen esetben speciel külön értelmet nyer, mert a téma – bizonyos megszorítással – nem is áll olyan nagyon messze ettől.


A kép műtárgya ezúton ugyanis egy levitézlett és szemmel láthatólag egykoron szebb napokat látott munkagép, amibe egy céges bejárás során botlottam. Természetvédő kollégámmal vettem részt terepbejáráson, aki miután kiértünk a helyszínre elég gyorsan el is tűnt a szemem elől.


Mint utólag kiderült szakmai ösztönétől hajtva bevetette magát a hegyoldalba valamilyen kórót növényt számlálni. Én még egy darabig céltalanul kóricáltam, aztán egyéb teendő híján lassan rácuppantam a bágyadtan ácsorgó, rozsdának indult markolóra. Kollégám visszaérkezésig elbubuckodtam vele. Nagyjából dél volt, a nap meg tűzött ezerrel, úgyhogy maradt a közeltéma - végeredmény mellékelten.


Kétségtelen, nem egy aranykoszorús sorozat, de kökörcsinig talán megteszi.

2011. február 7., hétfő

"Húsregény"

Garamvári Gábor megkeresésére a Kísérleti Adás című (Online Kulturális Magazin) blogon nemrég megjelent "Húsregény" címre hallgató rövid írásom (plusz a hozzá kapcsolódó képanyag).


Igaz, hogy konkrétan nem ma történt, de mondjuk azt, hogy a khmm....ez a bejegyzés a cikk megjelenésének egyhetes évfordulójának alkalmából íródott :/
Ezzel lényegében már a harmadik (disznó)bőrt húzom le a témáról ezen a blogon, de komcsi becsszó, hogy ez volt az uccsó!



Kulen and the gang for everybody!

2011. február 4., péntek

Kreatív blogger díj

Gehring János-tól kaptam ezt a megtisztelő díjat:


A díj szabályzatának értelmében további a teendőim az alábbiak:

1. Meg kell köszönnöm annak, aki rám gondolt: köszi János!

2. Ki kell tenni a LOGO-t a blogra + be kell linkelni a forrást,
akitől érkezett a megtiszteltetés: mellékelten

3. Tovább kell adni 7 embernek ezt a díjat: nos, itten jobb oldalt van egy bloglista. Ezek közül bármelyiknek szívesen odaadnám, választani nem akarok közülük, úgyhogy a kiírás ezen pontját engedelmetekkel passzolnám. Viszont kárpótlásul jó szívvel bíztatnék mindenkit, hogy kattintsatok bármelyikre! ;)

4. El kell magamról árulni 7 dolgot:

- nem jártam oviba
- az iskolai jelem házikó volt
- utálom a paradicsomot
- szeretem a pogácsát
- mindkét lábam földig ér
- gyakran pislogok
- néha szotyizom

Köszi még egyszer! Halleluja!