2012. szeptember 7., péntek

Dribli SC

Lassan belendül a fociszezon. Ilyentájt, ahogy az lenni szokott, pörög a laszti, pattog a szotyi, a spori anyja  meg csuklik. A szurkoló  meg kedvére szurkolhat a válogatottnak,  a Fradinak, Barca-nak, vagy akár a helyi reménységeknek. Az aranylábú főszereplők közben a pályán küzdenek, hajtanak, brusztolnak és mindenféle trükköt bevetnek, hogy a bőrgolyóbist valahogy a hálóba passzírozzák. Persze a 90 perc hosszú idő, ezt épp ésszel focival kitölteni nem lehet, ezért egy-egy mérkőzés során számos olyan jelenetet is szemügyre vehetünk, amikor nem feltétlen a focié a főszerep.


"Legényes": Mivel a piros mezes játékos hasztalan próbál a labda közelébe jutni, a szigorú edző pedig nem nézi jó szemmel, a ha csak tétlenül ácsingózik a pályán, csapásolós pásztortánccal próbálja a mozgás látszatát fenntartani, egy füst alatt az ellenfél játékosának figyelmét elterelni. Törekvését siker koronázta, mert az ellen teljes meglepetésében óriási luftot rúgott, a labda pedig - az egészből mit sem értve - ártalmatlanul a partvonalon kívülre gurult.


"Werder Bremen": A helyi amatőr színjátszó klub jelen lévő tagjainak a megterhelő edzések miatt kevés gyakorlási lehetőségük marad (a bemutató előadás vészesen közeleg), ezért a mérkőzés szünetét kihasználva, a Brémai muzsikusok egyik nevezetes, ugyanakkor komoly fizikai igénybevétellel járó jelenetét próbálják el.


"Ambulancia": Urológusi szakvizsgára készülő játékosunk a mérkőzést megelőzően in situ rektális prosztatavizsgálattal ellenőrzi játékostársa egészségi állapotát. 


"Bádigárd": A fehér mezes csapat 10-es számú játékosa egyre nehezebben viselte a rendszeres kispadozást,  ezért váratlanul a pályára szaladt és minden kérlelés és fenyegetés ellenére sem volt hajlandó elhagyni azt. A játék hosszasan állt, végül az ellenfél egyik játékosának határozott fellépése oldotta meg a problémát.


"Rontás-rátétel": Piros mezes hősünk már jó ideje dolgozik azon, hogy bővítse a pályán alkalmazott repertoártját. Progresszív nézetek iránt nyitott személyiség lévén nem ragadt le az olyan konzervatív megoldásoknál, mint amilyen például a futás vagy a cselezés. A legutóbbi alkalommal sikertelenül alkalmazott köpölyözés és balul elsült levitációs kísérlet után, ezúttal vajákos szemmelveréssel próbálja az ellenfélt hibázásra késztetni.


"Shaolin foci": A két delikvens a sarki videótéka törzsvendége, egyúttal Stephen Chow "Üsd, vágd, focizzál" fantázianevű örökbecsű (idehaza méltán feledésbe merült) alkotásának elszánt rajongói. A filmélmény nyújtotta elméleti felkészítéssel felvértezve végre elérkezettnek látták az időt arra, hogy a gyakorlatba is átültessék a tévé előtt megcsodált látványelemeket. A bíró piroslappal, a traumatológia pedig 4 hetes fekvőgipsszel köszönte meg fáradozásaikat.


"I like to move it":  A mérkőzés izgalmait (végeredmény 0:0) a szögletzászló mellett tartott közös partizással vezetik le a játékosok.


"Abe Sapien": Guillermo del Toro iránti tiszteletből egyik játékosunk ezen a napon mezét Hellboy-vörösre cserélte, Abrahama Sapien figurája előtt tisztelegve pedig fejére 5-ös bőrlabdát húzva játszotta végig a mérkőzést. Az ellenfél játékosa döbbenettel teli meglepődéssel nézi a jelmezt, ez eredetileg ugyanis az ő ötlete volt.




"Égimádás-földimádás": Az NB1-es klubok vezetőinek tavaly decemberi közgyűlésén elfogadott türelmi rendelet elismeri és tiszteletben tartja a játékosok pogány szertartások gyakorlása iránti jogát, lett légyen szó animizmusról, taoizmusról vagy akár természeti elemek imádásáról. A liberális hozzáállást mi sem mutatja jobban, mint hogy ezen vallások gyakorlását (mint a mellékelt ábra is mutatja) a mérkőzés közben sem tiltják (a megszaporodott kiszállásokra tekintettel, és az illetékes tűzoltó parancsnokságok kifejezett kérésére ez alól csak a tűzimádás képez kivételt)


"Húsvéti tojás": Máig tartó viták tárgyát képezi, hogy valójában ki is tojja a húsvéti tojást. Az engesztelhetetlen konzervatív álláspontok szerint a tyúk, de a két csapat legutóbbi áprilisi rangadóján Nyúl nevű játékos a fenti performansszal kívánta a maga részéről rövidre zárni e vitatott kérdést.


"Tandemugrás": A Neoton Família és Kris Kross óta egyre nagyobb tömegeket hódit a formációs páros lábbal ugrálás. E mozgalom két jeles képviselője a fenti két sportoló is, akik ha csak tehetik, mérkőzés közben is szívesen hódolnak e szenvedélyüknek. Labdarúgás iránti elhivatottságukat ugyanakkor mutatja, hogy a labdát meg ugrálás közben is szemmel tartják.



"Rükverc fejes": A labdarúgást alapjaiban forradalmasító, ún. hasmán fejelés tökélesítésével próbálkozik már jó ideje a bal oldali játékos. A technika sajnos még további tökéletesítésre szorul, a labda ugyanis egyelőre elég kiszámíthatatlanul, de leginkább (előre helyett) hátrafelé pattan. Ezzel a váratlan lépéssel ugyan valóban sikerül megzavarni az ellenfél játékosait, de egyúttal rendszerint a fejelőt is. A hírek szerint e kezdeti nehézségek egyelőre nem szegték kedvét a kísérletező kedvű labdarúgónak.

2 megjegyzés:

  1. Ha te lennél a kommentátor, talán még egy meccset is megnéznék :)))

    VálaszTörlés
  2. Kevés dolog érdekel kevésbé, mint a foci...
    De nagyon élveztem a bejegyzést, néha hangosan fel is röhögtem. És nem mellékesen nagyon jól elkapott pillanatok vannak itt.

    VálaszTörlés